۹ اسفند ۱۳۸۷، ۱۳:۰۳

ارائه شیوه ای جدید در ترمیم دندان

ارائه شیوه ای جدید در ترمیم دندان

محققان دانشگاه اورگان با کشف ژن عامل تولید مینای دندان و ترکیب آن با تکنولوژی سلولهای بنیادین موفق به ارائه شیوه ای جدید در ترمیم لایه مینای دندان به صورت طبیعی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان موفق به یافتن شیوه ای برای رشد دادن نسوج دندان در آزمایشگاه شدند شیوه ای که می تواند به شیوه های رایج ترمیم دندان توسط دندانپزشکان خاتمه دهد.

گروهی از محققان دانشگاه اورگان موفق به یافتن موقعیت ژنی که عامل رشد مینای دندان به شمار می رود شدند. لایه مینا لایه سخت خارجی دندان است که امکان رشد مجدد آن به صورت طبیعی وجود ندارد.

دیگر دانشمندان از گذشته موفق به رویش قسمتهای داخلی دندان در حیوانات شده بودند اما این دندانهای رویشی از لایه سخت خارجی برخوردار نبودند.

دانشمندان اورگان با آزمایش بر روی موشها دریافتند که عامل رونویسی ژن لایه مینا که Ctip2 نام دارد از عملکردهای متعددی از جمله واکنشهای ایمنی و توسعه اعصاب و تولید پوست برخوردار است. به گفته دانشمندان داشتن چندین عملکرد برای یک ژن امری غیرعادی به شمار نمی رود اما تاکنون این حقیقت که کدام عملکرد در این ژن در تولید مینای دندان تاثیر گذار است ناشناس باقی مانده بود. 

دانشمندان با آزمایشهای متعدد دریافتند Ctip2 نقشی حیاتی را در عملکرد درست سلولهای تولید کننده مینای دندان که آملوبلاست نام دارند به عهده دارند. با توجه به این کشف دانشمندان معتقدند با ترکیب این ژن و تکنولوژی سلولهای بنیادین می توان تولید دندانهای مصنوعی با کارکردی مشابه دندانهای طبیعی را امری ممکن و قابل دستیابی به شمار آورد.

بر اساس گزارش بی بی سی، در عین حال چنین شیوه ای می تواند در افزایش قدرت مینای دندانها و ترمیم لایه های تخریب شده موثر بوده و فساد در دندانها و استفاده از شیوه های آزار دهنده رایج مانند پر کردن دندان را متوقف کند.

کد خبر 839510

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha